Visum till Sverige

För att besöka Sverige behöver du endast ett visum om du är medborgare i ett land utanför EU. Det krävs visum för alla anledningar såsom turistbesök,affärsbesök och släktträffar. Har du fått visum till ett annat land inom Schengenområdet gäller detta sedan april 2010 i alla länder inom området och därmed Sverige.

Visumet är giltigt i max 90 dagar och får endast ges en gång per halvår. Har du barn i Sverige eller Schengenområdet kan du ansöka om visum med flera inresor. Det visumet gäller också för max 90 dagar per halvår. Detta kan dock endast sökas i fem år,har du speciella skäl kan du få visum för högst ett år.

Det går att förlänga ditt visum vid speciella skäl, om ditt flyg inte kommer iväg som det ska eller om du har råkat ut för en olycka och ligger skadad eller behöver sjukvård.

För att ansöka om visum till Sverige görs det på en ambassad eller konsulat i ditt land. Skulle du akut behöva förlänga ditt visum så vänder du dig till svenska Migrationsverket.

Ansökan till ditt visum kan en organisation eller ambassaden hjälpa dig med men du måste alltid lämna in sin ansökan personligen.

2 thoughts on “Visum till Sverige

  1. jag undrar hur man ska få längre visum till sverige, för jag ska nämligen gifta mig med en tjej från filippinerna. Jag behöver så mycket information som möjligt, vad som gäller, behövs från min sida och hennes sida, samt vad det kostar att få ett visum till sverige. Vad är det för telefonnr så att jag också kan få tala med någon person rörande dessa frågor..

    Mvh
    Morgan NIlsson

  2. Hej.. min systerdötter från Malaysia flygger idag till Sverige. Vi har köpt en retursbilljett och hon kommer att stanna i knappt 3 månader. Det behövs inget visum för denna period. Det ringde dock från incheckningsdisken i Amsterdam som kräver et inbjudansbrev och enligt personalen måste hon ha med sig pengar på minst 30 euro per dag för att kunna komma in i Schengen området. Detta har aldirg hänt mig som reser ofta och är dessutom malaysiskt medbörgarskap. Stämmer det enligt dem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>